Aabenraa Kreds - Generalforsamling

30-09-2020 kl. 19:05 - 21:30

Rigsarkivet i Aabenraa. Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa

Aabenraa-kredsen holder generalforsamling onsdag d.30. september 2020 kl. 19.00 på Rigsarkivet i Aabenraa.

Dagsorden ifølge vedtægterne.

Forslag til dagsordenen skal være formanden, Helge Søgård skriftligt i hænde senest mandag d. 21. september.

I forbindelse med generalforsamlingen holder forhenværende chefredaktør for ”Der Nordschleswiger”, Siegfried Matlok, Aabenraa foredrag, hvor han vi belyse forskellige aspekter af den dansk-tyske udvikling i grænselandet fra krig til fred og vejen til et stadig tættere samarbejde. Men hvad bringer vores fælles fremtid?

”Grænsen forandrer sig i tid og rum, et 150 km bredt bælte mellem Kielerkanalen og Kongeåen, hvor man på tværs af sprog og kultur samarbejder om fælles løsninger. Lidt kækt sagt: Danmark begynder ved Ejderen, men Tyskland slutter først ved Kongeåen”, skrev folketingets formand Henrik Dam Kristensen og Grænseforeningens formand, Jens Andresen i en kronik.

Det lyder jo næsten som en slesvigsk genforening. Er vi på vej ind i en europæisk region Slesvigensis?

Forfatteren Peter Seeberg mente i 1970 at historien var forbi. Det samme mente mange efter Murens fald i 1989, men den europæiske udvikling har sidenhen vist og fremkaldt nogle nationalistiske elementer og autoritære tanker, som vi troede var fortid.

Nej, historiens erfaringer forpligter os til at erkende vores fælles ansvar i en europæisk proces, hvor vejen er målet i det dansk tyske grænseland.

Der vil blive serveret kaffe og kage, hvor foreningen er vært.Bøger til salg

Historisk Samfund for Sønderjylland . Haderslevvej 45 . 6200 Aabenraa . +45 74 62 46 83 . hssdj@hssdj.dk