Foredrag v/Mikkel Leth Jespersen: Kvinderne i Sønderjyllands Historie

29-11-2023 kl. 19:00 - 21:00

Rigsarkivet, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa


Kvinderne har ikke fået megen plads i den sønderjyske historie. Derfor indleder Historisk Samfund for Sønderjylland, Aabenraa kreds, nu en foredragsrække om de markante kvinder og grupper af kvinder, der har præget livet i landsdelen fra de ældste tider og frem til i dag. 

Dette foredrag om de særlige medsejlende sønderjyske kaptajnsfruer vil være det første i rækken. De kom fra hele Sønderjylland, men især fra området omkring Aabenraa, hvorfra et stort antal sejlskibe satte ud på verdenshavene. Kaptajnsfruerne var afsted i årevis og undervejs oplevede de fremmede kulturer, fik børn og mødte bekendte hjemmefra i kinesiske havnebyer. I foredraget vil vi følge kaptajnsfruerne på deres rejser, som i flere tilfælde er bevidnet i fyldige dagbøger, der giver os mulighed for at komme helt tæt på livet om bord på 1800-tallets sejlskibe.

Foredragsholder er historiker Mikkel Leth Jespersen.

Foredraget finder sted onsdag den 29. november kl. 19.00 – 21.00 på Rigsarkivet, Haderslevvej 45, 6200 Aabenraa. Foredraget er gratis og kræver ikke tilmelding.

Der vil blive serveret småkager og kaffe i løbet af aftenen. Foredraget er planlagt i et samarbejde mellem Aabenraa Byhistoriske Forening og Historisk Samfund for Sønderjylland.Bøger til salg

Historisk Samfund for Sønderjylland . Haderslevvej 45 . 6200 Aabenraa . +45 74 62 46 83 . hssdj@hssdj.dk