Butik

Fra plantning til plantager

Bogen fortæller om A/S Plantningsselskabet Sønderjylland 1919-2019.
 
Varenummer: A127
Beskrivelse

Carsten Porskrog Rasmussen: Fra plantning til plantager

I anledning af 100 års jubilæet har Plantningsselskabet Sønderjylland udgivet bogen Fra plantning til plantager. Forfatter er Carsten Porskrog Rasmussen, Museet på Sønderborg Slot.

Allerede mens man ventede på Genforeningen i 1920, stiftede kredse knyttet til Hedeselskabet og det sønderjyske landbrug et selskab, som skulle være med til at fremme skovrejsning i Sønderjylland.

I tiden, der gik forud, var der plantet væsentlig mere skov i Vestjylland end i det vestlige Sønderjylland. Det ville man ændre på, og det skulle det ny selskab spille en vigtig rolle i. Selskabet kom dermed til at bidrage til at gøre Genforeningen til noget, der også kunne ses i landskabet.

Plantningsselskabet har forandret sig over de 100 år, men uanset alt andet har det som en central opgave fastholdt at anlægge og drive skov i Sønderjylland, og i dag er Plantningsselskabet Sønderjylland blevet landsdelens største private skovejer.

Bogen på 160 sider beretter om selskabets historie under skiftende vilkår og om nogle af de personer og ideer, der har båret det.


Andre har også kigget på

Kampen om de faldnes minde

Bogen fortæller om de mange mindesten og mindetavler ...

Læs mere

Rømø - et vesterhavspræget samfund. Bind I

Obs: Tæt på udsolgt Øens tilblivelse,...

Læs mere

Rømø - et vesterhavspræget samfund. Bind VI

Obs: Tæt på udsolgt Personregister, kort og ...

Læs mere