Butik

Sådan køber du vores bøger:

1.  Marker ved bogens pris, om du er medlem eller ikke.

2.  Bestilling afgives, og du modtager en kvitteringsmail.

3.  Bøgerne leveres med posten eller afhentes hos os.

4.  Sammen med bøgerne får du en faktura – og du kan og skal altså først betale EFTER modtagelsen.

_______________________________________________________________________________________

 


 

Karl Otto Meyer: Politiker, publicist, polemiker

Pris medlem: 238 kr.  ikke-medlem: 298 kr.

Marker din pris nedenfor

Obs: Tæt på udsolgt

Bogen følger Karl Otto Meyer fra barndommens Flensborg over flugten fra tysk militærtjeneste, seminarietiden i Skaarup, den politiske vækkelse og vejen fra lærerjobbet over i journalistik og politik.
Varenummer: A125
Beskrivelse

Mogens Rostgaard Nissen: Karl Otto Meyer: Politiker, publicist, polemiker

Karl Otto Meyer (1928-2016) var ikke blot en væsentlig del af historien om det danske mindretal i Sydslesvig. Han skrev historien selv. Gennem fire årtier var han mindretallets klare politiske leder. Indadtil som indpiskeren med markante holdninger til, hvad det vil sige at være mindretal, og hvilke krav man må stille til de mennesker, der tilhører mindretallet. Udadtil som fighteren, der aldrig undlod at kræve mindretallets ligeret, og som en skarp kritiker af det vesttyske samfund. Og over for de danske politikere og den danske offentlighed var han den klare stemme, der igen og igen mindede om mindretallets forhold.

Fra 1963 fik han som chefredaktør ved Flensborg Avis en talerstol for mindretallets sag, og han var ikke bange for hverken stærke standpunkter eller en ophedet debat. Specielt i sine lederartikler formåede Karl Otto Meyer at spidse sine holdninger til, og bogen behandler indgående nogle af de diskussioner og den kritik, som de gav anledning til.

Bogen følger Karl Otto Meyer fra barndommens Flensborg over flugten fra tysk militærtjeneste, seminarietiden i Skaarup, den politiske vækkelse og vejen fra lærerjobbet over i journalistik og politik. Med baggrund i et omfattende kildemateriale, der ikke er blevet udnyttet før, tegner bogen et anerkendende og kritisk portræt af en stor politiker, publicist og polemiker.

Bogen er på 359 sider.


Andre har også kigget på

A. Regenburg (1815-1895)

Pris medlem: 25 kr. Ikke medlem: 75 kr. M...

Læs mere

Barselstue og Himmelstige

Pris medlem: 25 kr. Ikke medlem: 75 kr. M...

Læs mere

Gustav Johannsen - og moderniseringen af danskheden i Sønderjylland

Pris medlem: 148 kr.  ikke-medlem: 198 kr. ...

Læs mere