Løgumkloster Birks tingbøger 1631-73

Løgumkloster Birks tingbøger 1631-73. De bevarede årgange i uddrag
Af Svend Jacobsen
2009

 
Varenummer: A103
Beskrivelse

Tingbøger er en af de bedste kilder til livet i 1600-tallet. Tilbage fra middelalderen var tinget lokalsamfundets domstol, og det var her, bønderne løste deres konflikter om stort og småt. I 1500- og 1600-tallet begyndte man at nedskrive, hvad der foregik på tinge, og tingbøgerne giver således indtryk af, hvordan retsvæsenet fungerede, og hvad folk kom op at skændes om.

I tingbøgerne præsenteres vi for et stort persongalleri: fogeden, der organiserede tinget, og alle de andre personer, der havde ærinde på tinge. Tingbøger er således ikke bare fulde af spændende historier om grænsestridigheder, skænderier, slagsmål og drab; de kan også bruges til at spore slægter langt tilbage i tiden.

Nu har Svend Jacobsen bearbejdet de tidligste tingbøger fra Løgumkloster Birk i 1600-tallet, som hermed bliver let tilgængelige for alle interesserede. Det være sig faghistorikere, slægtshistorikere eller andre, som måtte have lyst til at gå på opdagelse i det gamle Løgumkloster Birk.

Bogen er på 427 sider, indbundet og forsynet med illustrationer, sagregister og personregistre. Medlemsprisen er 10 kr. + porto. I boghandelen er prisen 268 kr.

10,- kr.
Pris: *
Ikke-medlem, 268,- kr.
Medlem, 10,- kr.
Er du medlem af Historisk Samfund for Sønderjylland kan du købe bogen med rabat. Vælg venligst en pris afhængigt af, om du er medlem eller ej, inden du føjer bogen til indkøbskurven.


Andre har også kigget på

Livserindringer

Af Mourits Mørk Hansen Udgivet af H.V. Gregersen 1...

Læs mere

Barselstue og Himmelstige

Samlede digte og salmer Af Hans Mikkelsen Udgivet ved Jen...

Læs mere

Missionær Christian Vilhelm Grønning

En slesvigsk missionær i Indien og hans elever i 1800...

Læs mere

Andre bøger i samme kategori

Forundringsparat – festskrift til Inge Adriansen

Inge Adriansen døde i slutningen af 2017. Tre å...

Læs mere