Sønderjyllands Historie - bind 2: Efter 1815

Af Hans Schultz Hansen og Henrik Becker-Christensen
2009

 
Varenummer: S2
Beskrivelse

Det er med glæde og stolthed, at Historisk Samfund for Sønderjylland kunne præsentere det samlede nye storværk om Sønderjylland og landsdelens historie. Med udgivelsen realiseredes et mangeårigt ønske om en opdateret beskrivelse af vores landsdels forhold gennem tiderne, historisk og kulturelt.

Første bind af »Sønderjyllands Historie«, der dækker perioden op til 1815, udkom i slutningen af 2008. Andet bind, der handler om Sønderjyllands nyere historie, er udkommet i efteråret 2009. Værket blev i 2011 suppleret med opslagsbogen »Sønderjylland A-Å«, der i leksikonform samler tilgængelig viden om landsdelens historie og kultur.

Bind 1 handler om, hvordan Sønderjylland blev grænseland. Fra 1200-tallet fik det en særstilling inden for det danske rige som et hertugdømme for sig, ofte med flere hertuger. Det gav stof til mange konflikter, både på lokalt og storpolitisk plan. Samtidig var Sønderjylland et mødested mellem dansk, tysk og frisisk kultur og en bro mellem Europa og Danmark.

Bind 2 handler om, hvordan den nationale konflikt opstod i 1800-tallet og kulminerede under de to slesvigske krige 1848-50 og 1864. Det fortæller om sønderjydernes tid under Preussen og delingen af Sønderjylland i 1920, om mindretallene nord og syd for grænsen og fortsat grænsekamp, som fra 1950’erne er afløst af fredelig sameksistens.

Den nye Sønderjyllandshistorie er skrevet af historikere med speciale inden for de enkelte områder og perioder.

Bøgerne er hver på over 500 sider, solidt indbundne og rigt farveillustrerede.

 


Andre har også kigget på

Barselstue og Himmelstige

Obs: Tæt på udsolgt Samlede digte og salmer ...

Læs mere

Missionær Christian Vilhelm Grønning

En slesvigsk missionær i Indien og hans elever i 1800...

Læs mere