Nyheds arkiv

17-09-2017

”Den sorte Dag ved Moulin” – er titlen på ny bog


Historisk Samfund for Sønderjylland udgiver i november en ny bog, som har fokus på det slag i hele Første Verdenskrig, der kostede flest sønderjyder livet. Bogen er skrevet af historikerne Martin Bo Nørregård og René Rasmussen på baggrund af tysk, fransk og sønderjysk kildemateriale og har titlen ”Den sorte Dag ved Moulin”.

Ingen anden dag i noget andet slag i hele Første Verdenskrig kostede nemlig så mange sønderjyder livet som Den sorte Dag ved Moulin – den 6. juni 1915.  

Franskmændene angreb et frontafsnit, der blev holdt af Füsilierregiment Nr. 86, et regiment med særligt mange soldater fra Sønderjylland.

Næsten hele regimentets III. Bataljon, der havde kaserne på Sønderborg Slot, blev udslettet. Men hvad skete der egentlig? Og hvorfor gik det så galt?

Ja, det er det, som historikerne Martin Bo Nørregård og René Rasmussen på baggrund af tysk, fransk og sønderjysk kildemateriale giver svar på.

Bogen er på 72 sider og illustreret med masser af fotos fra sønderjyske samlinger og helt nytegnede kort. Den er indbundet og koster 98 kr. for medlemmer og 148 kr. i boghandelen.

 

Historisk Samfund for Sønderjylland . Haderslevvej 45 . 6200 Aabenraa . +45 74 62 46 83 . hssdj@hssdj.dk