Nyheder

10-03-2018

Flintens historie og værktøj trækker publikum

Claus Hirch, Haderslev, begejstrer i Øksnehallen i København med sine evner til at behandle flinten fra bl.a. Als og Thy. Han er en del af den sønderjyske stand, hvor bl.a. Museum Sønderjylland og og Historisk Samfund sælger bøger om landsdelens historie.

 

Historiske Dage i Øksnehallen i København har et tusindtalligt publikum. Konstant tiltrækker demonstrationen af flin redskaber interesserede i den sønderjyske stand. Flinten er ca. 60 mio. år gammel og fundet bl.a. på sydsiden af Als og i Thy af Claus Hirsch, Museum Sønderjyllands arkæologiske enhed, Haderslev. Han kan ikke gå forbi en flintsten uden at samle den op!

Og han forstår, hvordan man bearbejder flinten til de redskaber. Flint er velegnet til. Flint kan spaltes og flækkes og var derfor velegnet til at fremstille forskellig slags værktøj. Økser med knivskarpe, polerede ægge, elegante dolke eller spidspidser, segl og pilespidser.  Flint var ved siden af træ, ben og tak det vigtigste råmateriale i stenalderen i Nord- og Vesteuropa.

Historisk Samfund for Sønderjylland . Haderslevvej 45 . 6200 Aabenraa . +45 74 62 46 83 . hssdj@hssdj.dk