Medlemsfordele

Bliv nyt medlem for 275 kr. og få en ekstra jubilæumsgave i 2022

Du får Sønderjysk Månedsskrift otte gange om året. Månedsskriftet, som er udkommet siden 1924, indeholder let tilgængelige korte artikler om mangfoldige sider af Sønderjyllands kultur, historie og nutid. Grænselandskronikken kommenterer hvert kvartal store og små begivenheder i dagens Sønderjylland.

Du får hvert år Sønderjyske Årbøger, som er udkommet siden 1889. »Årbøgerne« - Danmarks største regionalhistoriske tidsskrift - er en indbundet og smukt illustreret bog på ca. 300 sider med artikler, erindringer, bognyt og aktuelle indlæg om, hvad der rør sig på historiefronten i Sønderjylland.

Du får løbende information om foreningens foredrag, udflugter og kulturrejser.

Du har fri adgang til foredragsaftener med kyndige fagfolk og spændende diskussioner.

Du kan også tage med på foreningens flerdagesrejser og endagsudflugter til historiske steder og byer under ledelse af vidende og erfarne guider.

Du får også en klækkelig rabat på foreningens både tidligere og kommende bogudgivelser. Udfyld formularen på siden Bliv medlem og send den til Historisk Samfund for Sønderjylland. I løbet af kort tid vil du modtage et girokort til indbetaling af kontingentet.

Jubilæumsgave til alle medlemmer

Historisk Samfund for Sønderjylland fylder i år 100 år, og det markeres med en flot jubilæumsgave – en helt ny, komplet Sønderjyllandshistorie.

Medlemsfordelene er med andre ord ekstraordinære i år, hvor jubilæet bliver markeret på forskellig vis, bl.a. med en foredragsrække til efteråret og et stort jubilæumsarrangement på Folkehjem i Aabenraa lørdag den 12. november. Mere herom følger senere.

Der er gennem tiderne skrevet mange og omfattende udgaver af Sønderjyllands historie. Senest udgav Historisk Samfund for Sønderjylland for godt ti år siden Sønderjyllands Historie i to bind på tilsammen over 1000 sider. Det værk er udsolgt. Nu er det så to af de bedste kendere af landsdelens historie, der er i gang med en svær opgave, nemlig på ca. 200 sider at formidle Sønderjyllands omskiftelige historie i så koncentreret form, at alle historisk interesserede både vil kunne overkomme det og samtidig få god viden af at læse den ny bog.

Forfatterne er forskningsleder Hans Schultz Hansen, Rigsarkivet Aabenraa, og enhedsleder Carsten Porskrog Rasmussen, Museet på Sønderborg Slot.

Normalt udgives bøger ned henblik på salg. Det er også tanken med det nye værk. Men i anledning af jubilæet vil bogen ved udgivelsen til efteråret blive foræret til alle, der i 2022 er medlem af Historisk Samfund for Sønderjylland.

Dette tilbud gælder dermed ikke kun foreningens nu næsten 2000 medlemmer, men også alle, der i år melder sig ind i foreningen.

Udover jubilæumsbogen får medlemmerne som sædvanlig de otte numre af Sønderjysk Månedsskrift, sidst på året Sønderjyske Årbøger, foreningens tidligere udgivelser til favørpriser samt fri adgang til vores foredragsarrangementer.

Indmeldelse kan ske her på hjemmesiden under ”Bliv medlem” – eller ved at sende en mail til hssdj@hssdj.dk.

Foto: Alle medlemmer - nye og gamle - får hvert år 8 månedsskrifter og årbogen. Som noget ekstra får alle i 2022 også den flotte jubilæumsgave – den helt nye, komplette Sønderjyllandshistorie.

Historisk Samfund for Sønderjylland . Haderslevvej 45 . 6200 Aabenraa . +45 74 62 46 83 . hssdj@hssdj.dk